Duomenų bazės

PRENUMERUOJAMOS DUOMENŲ BAZĖS

EBSCO Publishing - elektroninė visatekstė serijinių ir kitų leidinių straipsnių duomenų bazė (anglų kalba).

EBSCO Publishing buvo įkurtas 1944 ir pavadintas įkūrėjo vardu – Elton B. Sthepans Company. Anot „Library Journal“ atliktų tyrimų, šios kompanijos siūlomos paslaugos yra vienos populiariausių Amerikos bibliotekose ir universitetuose. Panašūs duomenys atskleidžiami ir kitose šalyse. Labiausiai naudojama visame pasaulyje universali duomenų bazė, teikianti mokslinę viso teksto straipsnių, santraukų, vaizdinės medžiagos ir bibliografinių duomenų informaciją.

 

Prienų Justino Marcinkevičiaus viešoji biblioteka turi nemokamą prieigą  prie  duomenų bazės INFOLEX. Praktika su integruota teisės aktų paieška.

 

Prieiga tik su slaptažodžiais, iš bibliotekoje esančių kompiuterių. Dėl slaptažodžių kreiptis į bibliotekos darbuotojus.

 

Muzikos duomenų bazė „NAXOS Music Library“

 

Tai išsami muzikos duomenų bazė, kurioje pateikiami klasikinės, džiazo, pasaulio tautų folkloro, šiuolaikinės populiariosios, roko muzikos įrašai. Duomenų bazėje rasite kompozitorių ir atlikėjų biografijas, muzikos terminų žodyną ir kitą informaciją.

 

Prieiga tik su slaptažodžiais, iš bibliotekoje esančių kompiuterių. Dėl slaptažodžių kreiptis į bibliotekos darbuotojus.

 

 

 

Biblioteka informuoja, kad iki šių metų gegužės 31 d. Prienų Justino Marcinkevičiaus viešosios bibliotekos skaitytojams suteikiama laikina prieiga prie Naxos Music Library duomenų bazės.

 

Naxos Music Library duomenų bazėje rasite daugiau nei 40 000 kompozitorių ir atlikėjų biografijų, muzikos terminų žodyną, klasikinės, pasaulinės, džiazo, folkloro, instrumentinės, roko muzikos kūrinių įrašus, įvairių muzikos leidėjų katalogus, kompaktines plokšteles ir kt.

 

 

NAXOS MUSIC LIBRARY JAZZ

NAXOS SPOKEN WORD LIBRARY

Naxos Video Library

Naxos Music Library World

Naxos Works Database

 

Dėl slaptažodžių kreiptis į bibliotekos darbuotojus.

 

 

 Prašome nemokamai naudotis teisinėmis duomenų bazėmis.

 

TAR – teisės aktų registras;

LRS – Lietuvos Respublikos Seimo duomenų bazės;

EUR-Lex – Europos Sąjungos teisė.

 

 Teismų praktika:

 

LAT – Lietuvos aukščiausiasis teismas;

LVAT – Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas.

 

 


VERSLO ŽINIŲ archyvas – Laikraščio „Verslo žinios" straipsniai nuo 1994 m. Informacijos paieška galima pagal publikacijos datą, pagal šaltinį, įmonę, asmenį, temą ar autorių.

 

 

 

Kauno g. 2B
LT-59147 Prienai
Įm. kodas 1882 10711
Tel./faks. (8 319) 60 380
El. p. biblioteka@prienai.rvb.lt